איך להוביל פרוייקט להצלחה?
בכל שנה, אתם מובילים לא מעט פרוייקטים במסגרת הפעילות העסקית שלכם. במרבית המקרים, ההצלחות מאד מדידות, כך שבסיומו של כל פרוייקט אתם יכולים להכתירו כהצלחה גדולה, או כפיאסקו. הנוסחה להובלת פרוייקט להצלחה אמנם אינה חד משמעית, אך ישנם המון דברים שמומלץ להיצמד אליהם. כך, תוכלו למנף משמעותית את סיכוי הצלחת הפרוייקט. לפניכם, 5 דברים שכדאי גם לכם לעשות:
הגדירו היטב מהי הצלחה ומהו כישלון בפרוייקט
הצלחה מתורגמת בצורות שונות. נסו להבין בעצמכם מהי הצלחה, ומה אתם מצפים מהפרוייקט שאתם עומלים עליו. ככל שתגדירו הצלחה בצורה נרחבת יותר, כך טוב יותר. הסיבה היא מאחר שבעת שאתם יודעים מהן התוצאות הרצויות, הרי שתוכלו לעבוד בעבורן. בעת שאין מטרה ברורה, הרי שקשה מאד לקלוע אליה. בהקשר זה, חשוב מאד שתבנו לוח זמנים ברור – כזה המפורט ברמת הימים והשעות. רק כך, תוכלו לעמול על הפרוייקט שלכם ולעמוד במסגרת הזמן המוגדרת.
ניהול אנושי: מנהל הפרוייקט
לכל אמן מצליח ישנו אמרגן מקצועי? גם לכם – עם ניהול הפרוייקט, חייב להיות מנהל פרוייקט. כידוע, המילה "פרוייקט" היא אמנם מילה אחת, אך היא מגלמת בתוכה עשרות (ולפעמים מאות) אנשי צוות, תהליכים, משימות, פגישות, תהליכי ייצור והרשימה עוד ארוכה. בעוד כל העומלים על הפרוייקט הם הנגנים, מנהל הפרוייקט הוא המנצח. תפקידו לבקר את כל אנשי הצוות המעורבים בפרוייקט, להגדיר לוחות זמנים, לזמן פגישות ולשדך בין גורמים שונים לטובת עבודה משותפת.
העבודה של מנהל הפרוייקט מתבצעת ברמה הפנים-ארגונית, אך גם מחוצה לה. מנהל הפרוייקט יהיה זה שגם יעדכן יזמים ומשקיעים באשר להתקדמות, יטפח את קשרי הלקוחות ולעתים הוא אף יתפקד גם כמנהל יחסי הציבור המשיב על שאלות המגיעות מכיוון עיתונאים, מנהלי רשתות וכיוצא בזה.
ניהול ממוחשב: הפריוריטי
לצד הניהול האנושי, עליכם לתת אמון גם בניהול הממוחשב. תוכנת הפריוריטי יכולה ללוות אתכם עם כל פרוייקט שאתם עושים. לאחר יישום פריוריטי, אפשר לומר כי התוכנה היא מנהל פרוייקט נוסף, ובזכותה אתה יכולים לעקוב אונליין אחר כל המעורבים בפרוייקט. לא מעט פרוייקטים נופלים בעקבות כשלים נקודתיים שלא אותרו בזמן, אך זה לא יכול לקרות עם פריוריטי. מדובר על תוכנה המכתיבה שפה אחת, כך שכל המחלקות וכל העובדים מתנהלים באמצעותה.
כמנהלים, יש לכם יתרון ברור והוא לפקח על כל המתרחש בכל רגע נתון. התוכנה מוכרת בזכות העובדה שהיא מייעלת תהליכים, יוצרת שפה פנים-ארגונית משותפת ומאפשרת לבעלי העסקים להיות בבקרה איכותית ואחראית יותר בכל שלב. פריוריטי יכולה לסייע לכל הצוותים שלוקחים חלק בפרוייקט – מהלוגיסטיקה, דרך משאבי האנוש ועד מחלקת הפיתוח.
התעניינו לגבי איך לבחור מיישם פריוריטי?
בצעו חקר מתחרים רגע לפני היציאה לדרך
היכרות עם השוק הרלוונטי אליכם יכולה רק לתרום. במידה וישנם תקדימים לפרוייקט העתידי שלכם (או לחלקים ממנו), יהיה כדאי ללמוד מטעויות שאחרים כבר עשו. למידה מהצלחות היא נחמדה, אך למידה מטעויות יעילה יותר, ומאפשרת לכם שלא ליפול בבורות שאחרים כבר נפלו.
למדו היטב מטעויות העבר ועשו בדק בית פנים-ארגוני
אתם מכירים היטב את החולשות שלכם בתור בית עסק. חולשה יכולה להיות תקציב מוגבל, צוות מצומצם או שעות עבודה מועטות. למדו מטעויות העבר, ונסו להימנע מהן לקראת הפרוייקט הבא שלכם.